Bloodride

Τρόμου

Σεζόν: 1

Επεισόδια: 6

Διάρκεια επεισοδίου: 30’

Σενάριο: Kjetil Indregard, Atle Knudsen

Σκηνοθεσία: Geir Henning Hopland, Atle Knudsen

Χώρα παραγωγής: Νορβηγία

Εμφανίζονται: Stig R. Amdam, Anna Bache-Wiig, Ellen Bendu, Bjørn Birch, Pia Borgli, Simen Bostad, Mette Spjelkavik Enoksen, Elias Er-Rachidi Freuchen, Molly Gavin, David Haack, Jasmine Haugen, Benjamin Helstad, Dagny Backer Johnsen, Rebekka Jynge, Sophia Kaushal, Karl Vidar Lende, Hilde Olausson, Henrik Rafaelsen, Harald Rosenstrøm, Kingsford Siayor, Emma Spetalen Magnusson, Silje Storstein, Bjørnar Teigen, Trond Teigen, Isabel Beth Toming, Erlend Rødal Vikhagen, Ingrid Vollan, Catharina Vu, Rj Wayne, Ine Marie Wilmann, Frode Winther, Ella Indregard Yttri, Ingrid Anne Yttri, Ingunn Øien.


ΣΥΝΟΨΗ

Μια άπληστη γυναίκα που δε διστάζει να δολοφονήσει για να πάρει αυτό που θέλει, ένας πρώην τρόφιμος ψυχιατρείου, μια σαλεμένη συγγραφέας, ένας αδίστακτος επιστήμονας, ένα στοιχειωμένο σχολείο, κι ένα φρικιαστικό πάρτι μασκέ. Όλα αυτά μας κάνουν μια συλλογή ιστοριών τρόμου, το Bloodride.

------------------------

Την άνοιξη του 2020 προβλήθηκε το νορβηγικό Bloodride από την πλατφόρμα Netflix. Πρόκειται για μια ανθολογία μικρών ταινιών τρόμου (έξι στο σύνολο, μισή ώρα έκαστη), αυτοτελών μεταξύ τους. Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως με τέτοιες συλλογές, άλλα επεισόδια έχουν ενδιαφέρον, άλλα απλώς γεμίζουν το πακέτο. Κρατάω εξαρχής στα θετικά το μοτίβο με το οποίο ξεκινά κάθε επεισόδιο.

Στο πρώτο μέρος (Ultimate Sacrifice) μια νεαρή γυναίκα παραδίδεται στην απληστία της κι αποφασίζει να αποκτήσει τα πάντα με κάθε τίμημα. Ωραία ιστορία, ανατρεπτική κι ωραία ειπωμένη.

Η δεύτερη ιστορία (Three Sick Brothers) αφορά έναν πρώην έγκλειστο ψυχιατρείου, που αποφασίζει να γλεντήσει το εξιτήριό του με τα δυο του αδέρφια, αλλά τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Επίσης ανατρεπτική ιστορία, θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό μεγαλύτερης ταινίας.

Το Bad Writer, το τρίτο επεισόδιο, έχει πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής. Άθελά της γίνεται μέρος μιας ιστορίας, στην οποία τα όρια πραγματικότητας και μυθοπλασίας δεν είναι ευδιάκριτα. Χαζή ιστορία, στα όρια του b-movie.

Το τέταρτο Lab Rats έχει να κάνει με ένα επιστήμονα φαρμακοποιό που αποφασίζει να βρει ποιος από τους συνεργάτες του έκλεψε το πρωτότυπο σχέδιό του. Θα μπορούσε να είναι καλό επεισόδιο, αλλά δεν ήταν.

Το Old School ήταν πράγματι old-school. Μια δασκάλα μετατίθεται σε ένα σχολείο, όπου στο παρελθόν έχουν χαθεί κάποια αδέρφια και πλέον στοιχειώνουν τον χώρο και τους ανθρώπους. Κλασική δομή ταινίας τρόμου. Ενώ δεν αποφεύγει τα κλισέ, βλέπεται ωραία.

Τελευταίο είναι το The Elephant in the Room. Σε ένα πάρτι μασκέ μιας εταιρίες δύο υπάλληλοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της αυτοκτονίας μιας παλιάς υπαλλήλου, μέχρι να βρεθούν οι ίδιοι μπλεγμένοι. Πρωτότυπη ιστορία με μια splatter αισθητική.

Το συνολικό ταμείο είναι ουδέτερο. Οι ιστορίες δεν εμβαθύνουν – η διάρκεια δεν το επιτρέπει. Οι ερμηνείες ποικίλουν μεταξύ πολύ καλών και σχεδόν ερασιτεχνικών. Η παραγωγή κινείται από την αξιοπρεπή έως b-movie. Οκέι, δεν τρελάθηκα, για ανοιξιάτικο βράδυ καλά είναι.


ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ; Ναι μωρέ, είναι σύντομη και έχει χαβαλέ. Έτσι κι αλλιώς σε έναν μήνα θα την έχεις ξαχάσει.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

το bookery's στο goodreads

Bookery'S's books

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας
liked it
Σύντομο, πνευματώδες και χιουμοριστικό. Ναι, χιουμοριστικό. Αν το δεις ως σοβαρή επιστημονική προσέγγιση, δεν θα ενθουσιαστείς. αναλυτικότερα στο https://bookerys.blogspot.com/2020/09/carlo-m-cipolla.html
Η Σκιά
really liked it
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης γίνεται καλύτερος από βιβλίο σε βιβλίο. Η Σκιά σχετίζεται θεματολογικά και με την νορβηγική σκηνή του black metal, όπου υπάρχει πολύ ψωμί (αληθινές καταστάσεις που ξεπερνούν την crime μυθιστοριογραφία). Οπότε ένα επι...
Η κουκουβάγια
really liked it
Έχει αδυναμίες φυσικά. Όμως, ξεπερνώνταςτις λεπτομέρειες, έχουμε ένα χορταστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, μια ενδιαφέρουσα ιστορία που σου υποδεικνύει διαδοχικά ποιος είναι ο ένοχος μέχρι να σταματήσει η μπίλια. Διαβάζεται εύκολα και η αφή...
Άγγελος θανάτου
it was ok
Η Lackberg επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Κακοί διάλογοι, ατελείωτα πρόσωπα (μπόρεσα να μετρήσω 71 χαρακτήρες) και η Ερίκα στα χειρότερά της. Εύκολο ανάγνωσμα για να περάσει η ώρα στην παραλία. Αλλά το είχα ξαναγράψει ότι τελικά η Lackberg...
Όσα ξέρω για την αγάπη
liked it
Ο Ustinov είναι πολυτάλαντος, δεν χωρά αμφιβολία. Εδώ έχουμε μια συλλογή είτε από διηγήματα είτε από αποφθέγματα. Άλλα είναι επιτυχημένα, άλλα όχι. Το χιούμορ του συγγραφέα είναι διακριτό. Φτάνει όμως; αναλυτικότερα στο https://bookerys...

goodreads.com